FinansWatch

BRFkredit: Rating ikke afgørende

Samarbejdet mellem BRFkredit og EDC Mæglerne ophører. Dermed mister BRFkredit sin væsentligste distributionspartner. Direktør i BRFkredit, Carsten Tirsbæk Madsen, fastholder dog, at aftalen er truffet i enighed.

Samarbejdet mellem BRFkredit og EDC Mæglerne, realkreditinstituttets væsentligste distributionspartner, ophører.

BRFkredit har de seneste år haft en svær tid, med bl.a. en nedgradering fra Moodys, der har gjort BRFkredit til en af de dyreste spillere på realkreditmarkedet.

Direktør i BRFkredit, Carsten Tirsbæk Madsen, fastholder dog over for FinansWatch, at beslutningen om at gå hver til sit, er en fælles beslutning.

”Vi har igennem længere tid haft drøftelser om det fremtidige set up, og vi er blevet enige om, at det ikke længere skal fortsætte,” siger han.

Rating nedsat

Hvem har haft det sidste ord?

”Vi har været fuldstændig enige om denne her beslutning. Begge parter har på det seneste haft vanskelighed ved at få tilstrækkelig lønsomhed i samarbejdet, og derfor er vi blevet enige om, at tiden er kommet tid, at vi prøver noget nyt”.

Jeres rating er blevet sat ned, og det har betydet nogle højere renter. Har det haft noget betydning i forhold til EDCs beslutning?

”Det kunne jeg ikke forestille mig. Det er sådan, at de prisspænd, der er kommet, i realiteten – når vi snakker om det i kroner og ører – ikke har den vanvittigt store betydning”.

Glade for samarbejdet

Men man kunne måske mene fra EDCs side, at I ikke var den optimale samarbejdspartner?

”Det er bestemt mit indtryk, at de har været glade for at samarbejde med os, lige som vi har været glade for at samarbejde med dem”.

Men de må vel have en interesse i at kunne henvise til et realkreditinstitut med lavere renter?

”De har en interesse i, at deres kunder kan få en finansiering, som de er trygge ved. Det har de kunnet hidtil, og det vil de kunne indtil samarbejdet ophører om to år”.

Tid til refleksion

Er det et ærgerligt tab for jer?

”Det er som sagt i enighed, at vi ophører samarbejdet i den gensidige erkendelse af, at vi ikke hænger så godt sammen mere, og at vi vil noget forskelligt. Så derfor ved jeg ikke, om man kan sige, at det i den forstand er ærgerligt, men det er klart, at det er ærgerligt, når man har været sammen i mange år og har befundet sig godt, men en gang imellem er der en tid for refleksion, hvor man må erkende, at det ikke nødvendigvis er godt fremad.”

Føler du dig overset, når EDC fortsat vil samarbejde med aktører i den finansielle branche?

”Nej, det gør jeg på ingen måde”.

Ingen fordel

Men I er jo blevet fravalgt?

”Vi er blevet enige om, at vi ikke længere skal samarbejde, fordi den måde, vi har samarbejdet på, ikke længere er en tilstrækkelig fordel for begge parter”.

Ifølge Carsten Tirsbæk Madsen får tabet af den væsentligste distributør ikke betydning for forretningen.

Ingen betydning

”Nej, det forventer jeg bestemt ikke. Vi bruger ganske mange penge på vores nuværende distribution, de penge har vi så fremadrettet til at putte i vores egen distribution, og det er bestemt forventningerne, at vi kan etablere det, der skal til, inden for de rammer, vi har i dag,” siger han.

BRFkredit vil ikke – lige som EDC - afsøge markedet for at finde en ny samarbejdspartner. I stedet vil man selv etablere distributionen.

Fortsætter frem til 2012

”Vi går i gang med selv at etablere distributionen, fordi vi finder, at det er rigtigst, fordi en af udfordringerne har været, at vi selv kun i begrænset omfang har været i kontrol over, hvordan distributionen skulle se ud, fordi vi har lagt det i hænderne på EDC, og der har vi behov for i større grad at være i kontrol”.

Samarbejdet med EDC vil fortsætte frem til udgangen af 2012. Herefter forventer BRFkredit at have en distribution, der kan erstatte samarbejde med EDC.

BRF og EDC dropper samarbejdet

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs