FinansWatch

PBU-direktør tror på større krav om åbenhed i porteføljer fra bagland

Der vil komme en tendens til, at pensionsselskaber ved mere om de virksomheder, de investerer i, tror adm. direktør i PBU, Sune Schackenfeldt.

Foto: PR/PBU

Pædagogernes Pension, PBU, har skåret en del af virksomhederne fra dets investeringsportefølje for at få bedre kendskab til de virksomheder, de investerer i, skriver Børsen Pro. Der er en generelt tendens på vej mod mere åbenhed og fokus på, hvilke virksomheder pensionsselskaberne investerer i, siger adm. direktør i PBU Sune Schackenfeldt til mediet.

“Jeg tror, vi vil se, at der bliver stillet større og større krav fra bagland og interessenter. Jeg håndterer selv pressen i PBU, og man kan ikke gemme sig bag, at det er en ekstern kapitalforvalter, der eksempelvis har købt op i et selskab, der leverer ansigtsgodkendelse, som bruges til at undertrykke det muslimske mindretal i Kina. Jeg oplever meget mere end tidligere, at der bliver stillet spørgsmål til de enkelte virksomheder, og der har været for mange gange, hvor jeg må erkende, at det kunne vi ikke forsvare,” siger han.

Finanswatch har tidligere beskrevet, at pensionsselskabet har valgt at skære dets portefølje fra 3500 virksomheder til 300, for at spare penge og samtidig have bedre hånd i hanke med ansvarligheden af porteføljen. Det fortalte Sune Schackenfeldt mediet Insidebusiness.

Samtidig droppede selskabet at investere i kapitalfonde.

PBU sætter delmål for rejsen mod CO2-neutralitet

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs