FinansWatch

Saxo Bank indfører negative renter for velhavende kunder

Formuende kunder hos Saxo Bank skal per 1. april indstille sig på negative renter.

Foto: PR/Saxo Bank

Saxo Bank indfører den 1. april negative renter for private kunder med mere end 1. mio. kr. i kontant indestående.

Renten lyder på -0,75 pct. for beløb i danske kroner, oplyser banken til FinansWatch. Også kunder med konti i euro og scweizerfranc får negative renter – her lyder grænsen på 150.000 euro med en negativ rente på -0,50 pct og 150.000 schweizerfranc med en rente på -0.75 pct. 

Med grænsen på en 1. mio. kr. ligger banken i det høje niveau blandt danske banker, der har indført negative renter til privatkunder. Mange har sat grænsen ved 750.000 kr., enkelte har sat grænsen ved 500.000 kr., og andre er gået helt ned på 250.000 kr. I sidste uge indførte landets største bank, Danske Bank, også negative renter med den foreløbigt højeste grænse på 1,5 mio. kr.

I Saxo Bank mener nordisk direktør Johannes Rovsing, at man med et skæringspunkt på 1. mio. kr. er konkurrencedygtige i forhold til resten af markedet.

"Som naturlig konsekvens af længevarende negative indlånsrenter introducerer Saxo Bank nu også negative renter for en mindre gruppe af private kunder med mere end million kroner i kontant indestående. Vi har fortsat en konkurrencedygtig position i markedet med et relativt højt loft for negative renter. Samtidig har vi en række gode alternativer til større kontantindeståender såsom investeringer i obligationer og et bredt udvalg af investeringsfonde. Vi vil arbejde med omfattede kunder for at finde gode løsninger for dem," udtaler han i en mail til FinansWatch.

Danske Bank erkender kovending i sag om negative renter 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs