FinansWatch

Rapport: Britiske banker er en ulykke der venter på at ske

Storbritanniens banker kan tilsyneladende ende i endnu en finanskrise. Det konkluderer en rapport offentliggjort onsdag, skriver The Guardian.

Professor i økonomi Kevin Dowd fortæller til avisen, at Storbritanniens banker ikke gør brug af de korrekte foranstaltninger til at vurdere sundhedssystemet i banksystemet.

"De stresstest (som måler banksystemets sundhed, red.) er omtrent lige så nyttige som en kræftprøve, der ikke kan opdage kræft. De søger at demonstrere en finansiel modstandsdygtighed hos de britiske banker, der simpelthen ikke er der. Vores banksystem er en ulykke, der venter på at ske," skriver Kevin Dowd i rapporten ifølge The Guardian.

Ifølge Dowd bruger bankerne værdien af aktiver, som beregnet af bankerne frem for deres værdi på markederne, som han hævder, ville give en mere præcis vurdering af deres økonomiske sundhed.

Rapporten er offentliggjort, omkring ti år efter at kunderne stod i kø for at hæve penge uden for den britiske bank Northern Rock, der var i store problemer efter finanskrisen og endte med at blive overtaget af den engelske stat.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere