FinansWatch

Seks storbanker indgår samarbejde om ny digital valuta

Med et fælles ønske om at udvikle en fælles digital valuta er seks af verdens største banker gået sammen om at skabe en ny digital valuta.

Foto: Alessandro Della Bella

Seks af verdens største banker har indgået et samarbejde om at skabe en valuta, der kun findes på digitale platforme. Parterne håber på at kunne tilbyde kunder transaktioner med blockchain, der er teknologien bag bitcoin. Det skriver Financial Times.

Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG og State Street er alle gået med i et projekt med navnet "utility settlement coin". Det blev egentlig startet af schweiziske UBS for at effektivisere finansielle transaktioner. Parterne har forhåbninger om at lancere den nye pengevaluta om et års tid.

"Vi har været i drøftelser med centralbanker og myndigheder, og det vil vi fortsætte med i løbet af de kommende 12 måneder med det formål at gå live i slutningen af 2018," siger Hyder Jaffrey, chef for strategiske investeringer og fintech innovation i UBS, til Financial Times.

Valutaen bygger på blockchain-teknologien, som bygger på et komplekst sæt af algoritmer, der gør det muligt at handle og verificere kryptovalutaer – såsom bitcoin – elektronisk via et netværk af computere.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere