FinansWatch

Særlig sensor overrasker ansatte i storbank

En ny sort boks under skrivebordet har overrasket flere ansatte i storbanken Barclays. Det skriver finansmediet Bloomberg. Den nye boks kan opfattes som en overvågning af medarbejderne, men det er ifølge banken ikke tilfældet.

/ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth
Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

Barclays har et ekstra godt øje på deres medarbejdere. I de seneste par måneder har de bankansatte hos den britiske bank opdaget en sort boks, som ikke sad under bordet før.

Det skriver mediet Bloomberg.

OccupEye – som enheden bliver kaldt – er udstyret med en sensor, der måler varme og bevægelse for at afdække, hvor meget medarbejderne bruger tiden i stolen foran skrivebordet.

Den nye boks er af nogle angiveligt blevet opfattet som en overvågning af medarbejderne, men det er ifølge banken ikke tilfældet.

Som en forklaring fra banken har de ansatte fået at vide, at boksen under skrivebordet være med til at afdække, om der kan spares penge på energiforbrug eller ved bedre udnyttelse af pladsen.

"Sensorerne skal ikke overvåge folk eller deres produktivitet. De skal vurdere udnyttelsen af vores kontorplads. Denne form for analyse hjælper os med at med at reducere omkostninger, for eksempel i forhold til at styre energiforbruget eller identificere muligheder for lave mere fleksible arbejdsmiljøer," lyder det fra banken i en mail til Bloomberg.

Fik besked først

Både fagforeningen og ansatte i banken har da også fået besked før boksen er blevet installeret, hævder bankens talsmand Tom Hoskin ifølge Bloomberg. Flere medarbejdere husker dog ifølge mediet ikke, at de er blevet informeret om, at boksen ville blive installeret.

I fagforeningen for de bankansatte følger man med i sagen for at sikre sig, at der ikke foretages direkte overvågning af medarbejdernes produktivitet.

"Vi har fået forsikring om, at boksene ikke overvåger individer eller deres præstationer. Men vi vil holde øje med situationen for at sikre, at sensorerne aldrig bruges til at spionere mod personalet eller som et middel til at måle produktiviteten," siger Dominic Hook fra fagforeningen ifølge mediet.

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere