FinansWatch

Danske Bank vil ikke oplyse indtjening på hvidvask

Præcis hvor meget Danske Bank tjent på de milliarder, der er røget igennem storbankens estiske filial, er banken ikke villig til at oplyse, skriver Berlingske Business.

Ikke overraskende vil Danske Bank ikke fortælle, hvor mange penge der er røget ned i bankens lommer via hvidvask-sagerne i bankens estiske filial.

Det skriver Berlingske Business, som tidligere på ugen kunne afdække, at fire konti i Danske Banks estiske afdeling havde været brugt til at flytte milliarder af kroner i sager om hvidvask. Penge, der kom fra selskaber med tætte forbindelser til regeringen i den tidligere Sovjet-republik Aserbajdsjan, og som blev videresendt til bl.a. andet en præsidentkandidat i et EU-land, en tysk politiker og valgobservatør, et italiensk medlem af Europarådet og ægtefællen til den øverste chef i FN-organisationen UNESCO.

Noget, den internationale chef i organisationen Oxfam Ibis, Lars Koch, over for Berlingske Business vurderede lignede bestikkelse. Derfor har Berlingske Business spurgt Danske Bank, hvad banken har tjent på de kunder, der ikke kunne dokumentere et legitimt formål med at være kunder i den estiske filian.

"Vi har absolut ingen interesse i at tjene penge på, at banken bliver brugt til kriminelle aktiviteter. Vi tager stærkt afstand fra den form for aktivitet – og gør en stor indsats for at undgå det. Ud over de oplysninger, der er tilgængelige i vores regnskaber for Danske Bank Estland, offentliggør vi ikke indtjening fordelt på specifikke kundegrupper. Derudover er præmissen bag spørgsmålet, at der i alle transaktionerne er foregået noget ulovligt, hvilket vi ikke ved. Det er op til myndighederne at afgøre," skriver Danske Banks chefjurist, Flemming Pristed, som svar i en kommentar til avisen.

Det er Danske Banks anden sag om hvidvask via filialen i Estland inden for det seneste halve år.

Tidligere på året kunne Berlingske Business dokumentere, at filialen var blevet brugt til hvidvask af blandt andet banker i det østeuropæiske land Moldova for ca. otte mia. kr.

Medie: Diktatur-milliarder strømmede gennem Danske Bank

Danske Bank brugte halvandet år på oprydning efter hvidvask

Minister: Danske Bank har groft forsømt ledelsesansvaret

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere