FinansWatch

Banker frygter interne svagheder over for hackerangreb

De bankansatte i flere store finansielle koncerner bliver underlagt stadig hårdere restriktioner i deres arbejde for at forhindre hackerangreb.

Foto: Colourbox

Det er slut med at bruge usb-drev, lave auto-svar på sin firma-mail og poste løs på de sociale medier. I hvert fald hvis er ansat i en stor finansiel koncern som J.P. Morgan eller Bank of America. Restriktionerne over for medarbejderne sker som led i bankernes arbejde imod at forhindre hackerangreb. Det skriver Wall Street Journal.

Flere eksempler på dyre, digitale "indbrud" har fået en række banker til blandt andet at teste deres medarbejderes adfærd i cyberspace for at se, hvorvidt de ansatte udgør et svagt led i beskyttelsen mod hackere.

Det har blandt andre J.P. Morgan gjort. Banken blev ifølge Wall Street Journal ramt af et alvorligt hackerangreb for nogle uger siden, hvor personlige data for 76 mio. husstande blev kompromitteret, og det fik storbanken til at lave en lille test med de mere end 250.000 medarbejdere i banken.

De ansatte modtog en falsk phising-mail - som er en klassisk måde for hackerne at sprede malware på - og den test dumpede en femtedel af medarbejderne. 20 pct. af de ansatte i J.P. Morgan klikkede nemlig på linksene i falske mail.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs