FinansWatch

FS opgiver sag mod Sparekassen Østjyllands ledelse

Trods elendigt kredithåndværk er der ikke grundlag for en erstatningssag mod den tidligere ledelse i Sparekassen Østjylland, konkluderer kurator i en ny rapport. Finansiel Stabilitet bakker op om konklusionen.

Der var betydelige fejl og mangler i Sparekassen Østjyllands håndtering af lån og kreditter, men alligevel er der ikke belæg for at starte en erstatningssag mod den tidligere ledelse og den eksterne revision.

Så dårlig var Østjyllands kredithåndtering 

Det konkluderer boets kurator i en redegørelse afleveret til Finansiel Stabilitet.

"Samlet konkluderer advokat Søren Bergenser, at der trods det anførte om sparekassens kreditsagsbehandling ikke er grundlag for at pålægge hverken direktion eller bestyrelse erstatningsansvar. Han vurderer samtidig, at der hverken er grundlag for at gøre et erstatningsansvar eller et disciplinært ansvar gældende over for sparekassens tidligere eksterne revision," skriver FS i en meddelelse.

Det var en bevidst og hurtigt eksekveret strategi om at vokse så meget som muligt, der blev sparekassens endeligt, konkluderer kurator.

Kruse: "Ustyrligt og amok" 

"Sparekassens kreditsagsbehandling var behæftet med betydelige mangler og fravigelser af sparekassens formelle kreditpolitik. Det anføres endvidere at sparekassen havde en strategisk målsætning i perioden frem til 2008 om mest mulig vækst, og at sparekassen vitterligt forfulgte, og i høj grad gennemførte, strategien," skriver FS i meddelelsen.

 

Revisionschef for krakket sparekasse ind i bankbestyrelse

Krakgaranter får ingen støtte fra konkursadvokater

Sådan faldt Sparekassen Østjylland

Østjylland: 32 dage var ikke nok - hvad hjælper 32 timer?

Østjylland-direktør: Ikke mere at sige lige nu

Finanstilsynet havde sparekassen i kikkerten

Overblik: Læs de seneste 12 måneders artikler om Østjylland 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs