FinansWatch

Lokal konkurrent åben for fusion med Vistoft Sparekasse

Sparekassen Djursland vil give Vistoft ro til at finde en løsning, men hvis de ønsker en snak omkring en fusion, så står døren åben.

Vistoft Sparekasse er i svære solvensmæssige vanskeligheder efter et grimt tilsynsbesøg, der vel nærmest slog danmarksrekorder i både solvensfald samt løftet til det individuelle solvensbehov, der fortæller noget om, hvad tilsynet mener, at et pengeinstitut skal have af kapitalmæssig buffer i forhold tll den risikoprofil, der er på de samlede aktiver.

Nu skal ledelse i Vistoft Sparekasse udarbejde en genopretningsplan, hvor det skal redegøres for, hvordan man igen skal kunne honorere sit individuelle solvensbehov på mere end 20 pct., som er et af sektorens absolut højeste.

Formanden har til Århus Stiftstidende meldte ud, at man går efter at finde en investor, der kan løfte sparekassen tilbage i sikkert farvand rent solvensmæssigt. I mange andre lignende situationer har løsningen ellers været, at man finder sammen med et stærkere institut rent kapitalmæssigt.

FinansWatch har snakket med at andet lokalt pengeinstitut i området omkring Djursland og Mols, og her siger direktør Peter Lading Sørensen fra Sparekassen Djursland, at man skal give Vistoft ro til at finde en løsning på udfordringerne.

Men hvis det måtte vise sig at være en mulighed, kunne I så være interesseret i at købe dem op eller fusionere med dem?

"Vi ser positivt på mulighederne for en en fusion, hvis vi skulle få sådan en henvendelse," siger han til FinansWatch.

Sparekassen Djursland har et udlån på 635 mio. kr. og solide kapitalforhold med en overdækning i underkanten af 7 procentpoint.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs