FinansWatch

Danske har lånt 11 milliarder af Mario

Danske Bank har lånt 11 mia. kr. fra den europæiske centralbank ECB's treårige låneordning.

Som den første større hjemlige bank har Danske Bank via sine eurozone-datterbanker trukket på ECB's treårige lånefacilitet.

Banken har tidligere afvist at være interesseret i Nationalbankens tilsvarende facilitet. Sydbank og Jyske Bank har overfor Økonomisk Ugebrev afvist at have trukket på ECB-ordningen, mens Nordea har sagt, at man endnu ikke har trukket på faciliteten, men at det kan blive en mulighed.

 Ugebrev: Danske banker tager ECB-lån

Men af bankens regnskab i dag fremgår det altså nu, at Danske Bank har valgt at trække på den treårige lånefacilitet fra ECB, som centralbankchef Mario Draghi åbnede i starten af december.

Frygtede konsekvenser

Banker skal enten stamme fra eurozonen eller have datterbanker i eurozonen for at kunne tage lån fra ECB's treårige facilitet.

"Nationalbanken fulgte (...) ECB og indførte mulighed for at optage lån med tre års løbetid. Tiltagene forventes at have en positiv effekt på fundingmarkederne generelt og indebærer en mulighed for at optimere bankernes likviditetsstyring. Koncernen havde ultimo 2011 benyttet ECB-faciliteten med ca. 11 mia. kr.," kan man læse i Danske Bank-regnskabet.

Flere europæiske storbanker har tidligere afvist at låne i ECB af frygt for at lide omdømmemæssig skade. Samme stigma er herhjemme blevet omtalt i forbindelse med Nationalbankens treårige ordning.

Avis: Banker tøver med lån i ECB

Danske tabte en halv milliard på banken

Straarup: Danske Bank for stor til at dø 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs