FinansWatch

Avis: Banker tøver med lån i ECB

Deutsche Bank og Barclays frygter at blive stemplet som dårlige banker. Også Nordeas Christian Clausen er usikker på, hvordan ratingbureauerne vil se på en trækning på faciliteten. (Opdateres)

Foto: CLAUDIO BRESCIANI

Der er tøvende meldinger fra flere af Europas store banker, som frygter for de negative konsekvenser, hvis de beslutter sig for at trække på ECB's lånefacilitet, hvor adgangen til likviditet er nem og billig.

Børsen skriver, at både Deutsche Bank og Barclays er skeptiske. Josep Ackermann, Deutsche Bank-topchefen, siger til Wall Street Journal, at banken aldrig har modtaget penge fra regeringen, og det ry vil man ikke risikere lider skade.

Men både Niels Storm Stenbæk, cheføkonom hos Finansrådet, og Jesper Berg, økonom i Nykredit og tidligere underdirektør i Danmarks Nationalbank, mener, at de store banker overvurderer de negative konsekvenser ved at trække på ECB's facilitet.

"Det er ikke kun de svage, som kan bruge det til noget," siger Jesper Berg til Børsen.

Hos Nordeas Christian Clausen er der åbenhed i forhold til at udnytte muligheden, men han tænker alligevel over, hvordan ratingbureauerne vil tolke det.

Jesper Berg siger til avisen, at han hører rygter om, at den næste auktion vil blive endnu større end den sidste, hvilket vil vise, at behovet er derude, også hos sunde banker, så den store skepsis vil forsvinde.

 

ECB: Banker har skærpet appetit på kriselån

ECB-indsprøjtning styrker bankobligationer

Nordea: Vi kigger på ECB-lån 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs