FinansWatch

Nordea: Vi kigger på ECB-lån

Treårig funding fra ECB kan komme på tale for Nordea, mens de tilsvarende lån i Nationalbanken ikke vil blive anvendt.

Nationalbanken tilbyder nu treårig funding til danske banker til en rente, der er absolut konkurrencedygtig med det stadig svære internationale fundingmarked. Alligvel har de største danske banker alle afvist at optage lånene.

Nordeas danske landechef Michael Rasmussen afviser igen i dag, at han vil optage treårslån i Nationalbanken, selv om han roser ordningen. Det er en hel lavpraktisk grund, der holder ham fra lånene.

”Vi har indlånsoverskud i Danmark, så vi har ikke brug for kroner. Hvis vi optager lån i en centralbank, bliver det ECB,” siger Michael Rasmussen.

Koncernchef Christian Clausen sagde på dagens pressemøde i Sverige, at han kigger på ECB-lån, men at han ikke har taget en endelig beslutning. Den samme udlægning har Michael Rasmussen.

”Næste gang der er ECB-auktion, overvejer vi muligheden. Vi har ikke brug for det, og vi har adgang til andre fundingkilder, men det er treårslån til en god pris, så det kigger vi selvfølgelig på,” siger Michael Rasmussen

Hvad taler imod at bruge ECB?

”Det er der som sådan ikke noget, der gør. Nogen kunne få den opfattelse, at vi ikke har adgang til andre funding-kilder. Men treårs-likviditet til den pris er billigt og attraktivt, og derfor bør det ikke være stigmatiserende,” siger Michael Rasmussen.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs