FinansWatch

Corona og forventning om rettidig omhu kan presse europæiske bankers indløb til nye Basel-krav

Der er ganske vist flere år til, at nye Basel-krav træder endeligt i kraft. Men en forventning om at leve op til nye kapitalkrav i god tid kombineret med en regning fra coronakrisen kan betyde, at banker i praksis skal nå i mål et godt stykke tid før den fulde implementering, understreger Copenhagen Economics.

EU-Kommissionen, der har til huse i Berlaymont-bygningen i Bruxelles, ventes at præsentere sit udspil til nye Basel-krav til efteråret. | Foto: Sascha Steinach/AP/Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at nye Basel-krav om bankers kapitalisering først træder fuldt ud i kraft i 2029, men det betyder ikke, at bankerne kan hvile på laurbærene indtil da. Sådan lyder det fra Copenhagen Economics, som har forfattet en rapport om, hvad kommende Basel-krav kan betyde for bankerne i EU.

Omverdenen forventer nemlig, at bankerne ikke venter til sidste øjeblik med at leve op til de nye krav. Dertil kommer en coronakrise, som har efterladt en regning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs