FinansWatch

Flere EU-lande arbejder for blødere Basel-krav

Danmark får ifølge Financial Times selskab af store EU-lande som Tyskland og Frankrig i en gruppe, der vil forsøge at opbløde de kapitalkrav, som ventes at blive en del af Basel III-regler.

Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

En række europæiske lande herunder Frankrig, Tyskland, Danmark og Luxembourg arbejder for at bløde op på de Basel III-krav, som EU-Kommissionen ventes at præsentere til efteråret. Det skriver Financial Times med henvisning til kilder involveret i arbejdet.

Ifølge mediet går landenes arbejde bl.a. på at bløde op på det såkaldt gulvkrav, som sætter et minimum for, hvor meget kapital europæiske banker skal holde. Derudover er der fokus på udregningen af kreditrisiko ved udlån. I bl.a. Norden er interne modeller, hvor banker selv beregner kreditrisikoen for tab på udlån, udbredte, mens der lægges op til, at banker fremover skal bruge en standardmodel, når risikoen skal fastsættes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs