FinansWatch

Rapport: Nye Basel-krav kan give europæiske banker ekstra kapitalkrav på 200 milliarder euro

Banker i EU kan se frem til et ekstra kapitalkrav på 170-230 mia. euro og tilhørende omkostninger på 25-30 mia. euro, hvis nye Basel-krav bliver implementeret, som en europæisk myndighed ønsker sig, viser rapport fra Copenhagen Economics. Flere forhold kan rykke ved størrelsen af de nye krav.

Basel Komiteen har adresse hos Bank for International Settlements, der, som navnet antyder, hører hjemme i Basel i Schweiz. | Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis den sidste del af de kommende Basel III-kapitalkrav bliver ført ud i livet, som den europæiske banktilsynsmyndighed EBA lægger op til, så vil det betyde et ekstra kapitalkrav for banker i EU på 170-230 mia. euro. Og det vil koste banksektoren i EU i alt 25-30 mia. euro årligt at leve op til kravene.

Sådan lyder det i en rapport, som Copenhagen Economics har lavet på opdrag fra interesseorganisationen European Banking Federation.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs