FinansWatch

Minister vil opkræve milliardskat fra banker

Erhvervsminister Simon Kollerup fastholder, at de danske banker skal pålægges en særskat. Den skal bidrage til, at nedslidte kan trække sig tidligere tilbage.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Dresling

De danske banker skal betale mere i skat, understreger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Det skriver Berlingske.

"Jeg synes, at det er helt naturligt, at bankerne yder et samfundsbidrag. Særligt fordi vi på den anden side ser store udfordringer for vores arbejdsmarked, hvor danske lønmodtagere, der har tjent danske virksomheder i mange år, oplever ikke at kunne gå tilbage til en værdig alderdom, fordi det er for hårdt, og det er lange år på arbejdsmarkedet. Og der mener jeg, at det er fair at bede den finansielle sektor om at yde det samfundsbidrag, der gør det muligt at indføre en mulighed for en værdig tilbagetrækning," siger Simon Kollerup.

I Socialdemokratiets økonomiske plan frem mod 2025, som indeholder offentlige udgifter for 37,4 mia. kr., fremgår det, at 1,5 mia. kr. skal hentes fra et "samfundsbidrag" fra den finansielle sektor, skriver avisen.

Erhvervsminister varsler strammere kurs over for bankchefer

Ny erhvervsminister er klar til at skrue bissen på over for bankerne

Minister varsler loft over kviklånsrenter 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs