FinansWatch

Rapport peger på fortsat spekulation i udbytteskat

Det fælles europæiske børstilsyn ESMA vurderer i en ny rapport, at der fortsat kan finde spekulation af udbytteskat sted med danske aktier. Skattestyrelsen mener ikke, at man ud fra rapporten kan konkludere at det rent faktisk sker.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Spekulationen med udbytteskat via aktieudlån ser ud til at være stoppet nogle steder, men i Danmark kan den være fortsat, vurderer det fælles europæiske børstilsyn ESMA i en rapport. Det skriver Børsen.

"I flere lande (Tyskland, Italien, Østrig) ser toppene ud til at være forsvundet de seneste år. Men de er fortsat meget signifikante i andre lande (f.eks. Belgien, Danmark og Sverige relativt til værdien af det gennemsnitlige udlån og i Frankrig og Storbritannien i absolutte termer)," skriver Esma.

Udlånet kan dække over svindel, hvor investorer forsøger at få refunderet samme skat flere gange - såkaldt udbyttearbitrage. I sidstnævnte tilfælde er der tale om handler, hvor investorer, som skal betale udbytteskat, kortvarigt flytter deres aktier til investorer, som kan få udbytteskatten refunderet. Derved mister staten sin indtægt. Ud af de 410 mia. kr., som DR og en række internationale medier sidste år anslog, at de europæiske skattekasser var blevet snydt for, skyldes 345 mia. kr. udbyttearbitrage.

Skattestyrelsen oplyser via mail til Børsen, at man ikke mener, at der på baggrund af rapporten kan konkluderes, at der er en øget spekulation med danske aktieudlån henover udbyttetidspunktet.

I en anden artikel skriver Børsen, at det er nu to år siden, at Skatteministeriet i en pressemeddelelse varslede ny lovgivning, der skal forhindre fremtidig spekulation i udbytteskat. Men endnu er der ikke fremsat et lovforslag. Der er dog noget på vej.

"Skatteministeriet har på baggrund af anbefalinger fra en bredt forankret arbejdsgruppe arbejdet videre med en nettoindeholdelsesmodel, der skal være med til at sikre, at den fremtidige udbytteadministration er robust. Arbejdet fortsætter i efteråret, hvor der forventes at kunne ske en orientering af aftalekredsen om udvikling og implementering af den nye model, herunder ift. fremsættelse af lovforslag," oplyser ministeriet nu i en mail til Børsen.

Vidner i udbytteskattesag: Ingen tog ansvar

Amerikansk advokat går til modangreb og stævner Skattestyrelsen i udbyttesag

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere