FinansWatch

Amerikansk advokat går til modangreb og stævner Skattestyrelsen i udbyttesag

Ifølge Skattestyrelsen har advokaten sammen med andre amerikanere svindlet sig til at få refunderet udbytteskat for 9,5 mio. kr. i Danmark.

Foto: Philip Davali / EB / Ritzau Scanpix

Danmark har ikke forstået teknikken bag en gammel investeringsstrategi, og derfor sagsøger Sheldon Goldstein nu Skattestyrelsen med krav om at få godkendt refusion af udbytteskat, som styrelsen hidtil har nægtet af udbetale.

Det skriver Børsen, der oplyser at den 81-årige amerikaner har foretaget investeringer baseret på dividende-strategier i 40 år og fortsat gør det.

"Jeg ville håbe, at danskerne kunne forstå transaktionerne. Det her er meget tekniske transaktioner, og måske er det bare ikke er en del af jeres dna," siger Sheldon Goldstein til avisen.

Ifølge Skattestyrelsen har advokaten sammen med andre amerikanere svindlet sig til at få refunderet udbytteskat for 9,5 mio. kr. Advokaten sagsøger nu Skattestyrelsen med krav om at få godkendt endnu en refusionsanmodning på indeholdt udbytteskat for et mindre millionbeløb, som styrelsen hidtil har nægtet at udbetale, skriver Børsen, der oplyser at Skattestyrelsen ikke ønsker at kommentere den konkrete sag.

Skandalen om udbytteskat

Samlet er der i skandalen med udbytteskat sket formodet svindel for 12,7 mia. kr., hvor udenlandske investorer uretmæssigt har fået udbetalt refusion af udbytteskat på danske aktier.

Sagen mod Sheldon Goldstein er bare en af mange, som Skattestyrelsen har anlagt i kølvandet på skandalen med udbytteskat. I marts lød det, at Skattestyrelsen havde stævnet ca. 470 personer og selskaber i fem lande.

Granskning af storbankers ansvar i udbytteskandale trækker ud

Lovforslag om kontrol med udbytteskat førte intet med sig

Skattestyrelsen får 1,6 milliarder tilbage i udbyttesag 

Hovedmistænkt i udbyttesag skyder tilbage i 200 siders svar

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs