FinansWatch

Vidner i udbytteskattesag: Ingen tog ansvar

42 vidner har indtil videreafgivet forklaring om udbytteskandalen til en undersøgelseskommission om Skat. Nogle beskriver en kultur, hvor man ikke råbte op, skriver Berlingske.

Vidner giver indtryk af Skat som en organisation, hvor ingen syntes at have ansvar, og de, der forsøgte at tage det, blev ikke taget alvorligt.

Det skriver Berlingske Business.

Foreløbig har 42 vidner afgivet forklaring om udbytteskandalen til Undersøgelseskommissionen om Skat. Nogle beskriver en kultur, hvor man arbejdede med de ressourcer, der var, og ikke råbte op. Andre råbte op, men blev ikke hørt. Gjorde man opmærksom på problemer, blev det afvist.

"Det var forkert at placere "udbytte" i "regnskab"jyske bank. Vi ville gerne have siddet tæt op ad Indsats/Kontrol, og det gjorde vi så opmærksom på. Men der var ikke så meget at gøre. Vi bad om flere kontrolbeføjelser. Men vi fik at vide, at vi var en bogholderifunktion, så vi havde ikke brug for kontrolbeføjelser," siger Lisbeth Rømer, der er tidligere afdelingsleder og chef for udbytteskattekontoret, til Berlingske Business.

Ifølge Lisbeth Rømer var det stort set ikke muligt at kontrollere refusionen af udbytteskat. Det viste Skatteministeriets Interne Revision i 2010 også. Og selvom der efter endnu en kritisk rapport i 2013 blev lavet en handlingsplan, så blev der ikke fulgt ordentligt op på den, erkender daværende underdirektør i Skat, René Frahm Jørgensen. Punkter i planen blev markeret som afsluttede, uden at det bagvedliggende problem var blevet løst.

Amerikansk advokat går til modangreb og stævner Skattestyrelsen i udbyttesag

Skatteminister om afgørelse: Advokatnævnet har trukket en grænse her – det skal alle i branchen notere sig

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere