Dansk finanskvinde i London indgår millionforlig i Metoo-sag

#METOO I FINANSSEKTOREN: En dansk kvinde i Londons finansverden har indgået forlig med tidligere arbejdsgiver i opsigtsvækkende sag, hvor chef kom med seksuelle tilnærmelser.
Nathalie Abildgaard | Foto: LinkedIn
Nathalie Abildgaard | Foto: LinkedIn

27-årige danske Nathalie Abildgaard, der i begyndelsen af året kom i de britiske medier i forbindelse med sag om sexchikane, har indgået forlig med sin tidligere arbejdsgiver.

Det skriver flere internationale medier, herunder Sunday Times.

Den australske kapitalforvalter IFM Investors, som Nathalie Abildgaard begyndte at arbejde for i 2016 i Londons finansdistrikt, har aftalt at betale 270.000 pund svarende til 2,3 mio. kr. til den danske finanskvinde.

Samtidig indebærer aftalen, at danskeren ikke er bundet af en tavshedsklausul, som ellers er normalt i den type sager.

Kunne lære "en masse om sex"

Abildgaard forlod det australske firma, der har omkring 52 mia. pund, svarende til 435 mia. kr., under forvaltning, efter en oplevelse til en fest i Madrid i foråret 2018, hvor hun og kollegerne fejrede en succesfuld handel.

Til festen inviterede Nathalie Abildgaards chef, 50-årige Frederic Michel-Verdier, hende op på hans hotelværelse, så de "kunne have det sjovt", og at han kunne "lære (hende) en masse om sex."

Desuden skulle Michel-Verdier ifølge Sunday Times have sagt, at "hvis jeg var 20 år yngre, ville jeg have været helt over dig."

Senere sendte han hende også sms'er med hans værelsesnummer og smilende emojis, refererede de britiske medier.

Blot dårlige vittigheder

Frederic Michel-Verdier, der er gift, har afvist anklagerne – og det gør han stadig. Han har dog tidligere anerkendt, at han kan være kommet med "nogle dårlige vittigheder", men at han ikke havde intentioner om at gøre "noget forkert."

Trods afvisningen har IFM Investors altså indvilliget i at betale danskeren over 2 mio. kr. i kompensation.

Ifølge britiske medier har Frederic Michel-Verdier efter sagen fået skåret i sin bonus hos kapitalforvalteren, men Metro.news skriver, at han stadig står til en bonus på op til 20 mio. pund, svarende til ca. 170 mio. kr.

I en fælles udtalelse fra Frederic Michel-Verdier og IFM Investors lyder det ifølge britiske medier, at "begge parter mener, at vilkårene i aftalen er fair, og vigtigt så afskærer det ikke frøken Abildgaard fra at diskutere sagen."

Nathalie Abildgaard har, efter sagen begyndte at rulle, oprettet en velgørenhedsfond, der skal hjælpe folk, der har været udsat for diskrimination på deres arbejdsplads, med at tage deres sager i retten. Ifølge Bloomberg skal en del af pengene i forliget gå til denne fond.

I en udtalelse lyder det fra danskeren selv, at hun håber, at sagen kan hjælpe andre, der har oplevet diskrimination på jobbet, med at søge retfærdighed.

"Jeg er særligt glad for, at jeg kan dele min oplevelse med at tage ressourcestærke arbejdsgivere i retten på grund af chikane på arbejdspladsen og skabe offentlig opmærksomhed på de barrierer, der er for, at individer kan få adgang til retfærdighed," udtaler Nathalie Abildgaard. 

FinansWatch har i den seneste tid sat fokus på sexchikane i den danske finanssektor. Læs artiklerne nedenfor:

Finansbranchen sætter spot på seksuelle krænkelser

Arbejdstilsynet til finansansatte: I sager om sexchikane er der sjældent én sandhed

Nyt værktøj får flere til at stå frem og fortælle om seksuel chikane i Nordea

Finansforbundet advarer mod krænkelseskultur: Overgreb kan drukne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også