FinansWatch

Mulige bøder og nye kreditvurderinger truer Danske Bank

Sagen om hvidvask i Danske Bank har fået fire kreditvurderingsinstitutter til at sænke deres vurderinger af banken. Risikoen for bøder og en generel imagekrise er blandt de primære årsager, skriver Berlingske.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/ Ritzau Scanpix

Fire kreditvurderingsinstitutter har i løbet af de seneste tre uger ændret holdning til Danske Banks kreditværdighed som følge af hvidvasksagen. Det er Fitch Ratings og DBRS, der begge har sænket udsigterne fra "stabile" til "negative", mens S&P og Moody's har valgt at sænke den samlede vurdering af bankens kreditværdighed. Det skriver Berlingske.

En række analytikere vurderer over for Berlingske, at det især er udsigten til bøder fra USA, der har givet kreditvurderingsinstitutterne anledning til at tage et ekstra kig på deres vurderinger. Også ledelsens splittede fokus, bankens image og en mulig kundeafgang spiller dog ind. En højere kreditvurdering kan betyde, at det bliver dyrere for banken at låne penge, men ifølge Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank, kan signalværdien være værre end det forretningsmæssige for banken.

De nye vurderinger kommer dog ikke bag på Morten Mosegaard, direktør i Danske Bank, der kalder det "naturligt og forventeligt", at de nye meldinger fra USA samt bankens advokatundersøgelse har fået kreditvurderingsinsitutterne til at reagere.

"Moody’s har i den forbindelse besluttet at sænke kreditvurderingen, og det tager vi til efterretning. Umiddelbart får den nye vurdering fra Moody’s dog ikke nogen stor betydning for banken. I det omfang det bliver dyrere for banken at låne penge, vil det ikke påvirke vores kunder. Det er i givet fald noget, der eventuelt kan påvirke vores nettorenteindtægter en smule, men det er en omkostning, vi kan absorbere," siger han til Berlingske.

Jarlov: Danske Bank-top kan fortsat blive stillet til ansvar 

Danske Bank-chef inviterer kritiske kunder til dialog 

Ole Andersen om exit fra Chr. Hansen: Har intet med Danske Banks hvidvasksag at gøre 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs