FinansWatch

Ole Andersen om exit fra Chr. Hansen: Har intet med Danske Banks hvidvasksag at gøre

Ole Andersen afviser, at hans varslede stop i Chr. Hansen har relation til sagen om hvidvask i Danske Bank, hvor han er bestyrelsesformand.

Ole Andersen | Foto: Danske Bank/PR

Ole Andersen stopper som bestyrelsesformand i Chr. Hansen. 

Han genopstiller ikke, når hans bestyrelsesperiode udløber i slutningen af november. 

Ole Andersen har været bestyrelsesformand for Chr. Hansen siden 2010 og har en lignende rolle i Danske Bank og Bang & Olufsen. 

Han stopper hos Chr. Hansen på et tidspunkt, hvor selskabet lige har kørt den nye administrerende direktør, Mauricio Graber, i stilling. 

"Jeg er selv tilhænger af et rotationsprincip. Vi har hvert eneste år foretaget udskiftninger i bestyrelsen, og da jeg nu har været der i næsten ni år, synes jeg, at tidspunktet er rigtigt."

"Selskabet er i fantastisk god form og har leveret gode resultater over alle årene. Det er gået godt med at få Mauricio Graber på plads, og vi har en god afløser klar," siger Ole Andersen.

Han har stået i spidsen for Chr. Hansen i en årrække, hvor selskabet er vokset markant og har været en succeshistorie for aktionærerne. 

Den 62-årige Ole Andersen er også på vej ud af bestyrelsen i Danske Bank, hvor han som formand har været i strid modvind som følge af sagen om hvidvask i Estland. 

Da Danske Bank offentliggjorde sin egen undersøgelse om sagen i september, gjorde Ole Andersen det klart, at han stopper, når hans vigtigste opgaver er fuldført. 

Ole Andersen afviser, at hans varslede stop i Chr. Hansen har relation til sagen om hvidvask i Danske Bank. 

"Det har overhovedet ikke haft nogen indflydelse. De to ting har ingenting med hinanden at gøre," siger han. 

Selv om han er på vej ud af to bestyrelser, skal det ikke ses som et udtryk for, at han er færdig med bestyrelsesarbejde, siger han. 

"Sådan ser jeg ikke på det. Det kan da godt være, at jeg tager en puster, inden jeg kaster mig over nye ting, men det er helt tilfældigt, at stoppet i Chr. Hansen kommer på nuværende tidspunkt," siger Ole Andersen. 

I Bang & Olufsen har Ole Andersen været bestyrelsesformand siden 2010, og han blev i august genvalgt til endnu et år.

Chr. Hansen har udpeget selskabets næstformand, Dominique Reiniche, som afløser for Ole Andersen. 

Den franske erhvervskvinde skal officielt vælges ind på en generalforsamling 29. november. Hun har været medlem af bestyrelsen siden 2013.

Ole Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs