FinansWatch

Storbanker stiger med 25 mia.

Den græske pakke slår til: Danske Bank og Nordea flirter begge med stigninger på 10 pct., mens Jyske Bank er oppe med lige over 5 pct.

Foto: Jonas Pryner Andersen

Landets fire største banker nyder godt af politikernes og de europæiske storbankers aftale om Grækenlands statsgæld. Temmelig godt, endda.

Tilsammen tegner storbankerne sig for en aktieoptur målt på markedsværdi på et pænt stykke over de 25 mia. kr., viser beregninger udført af FinansWatch.

I en markant optur har både Danske Bank og Nordea begge været oppe med over ti pct., og i skrivende stund ligge Danske til et plus på 10,04 pct., mens Nordea står til en stigning på 9,58 pct.

Clausen: Altafgørende at underskud i Sydeuropa bringes ned

Stadig grimme aktier

Sydbank, der er mindst eksponeret over for gældskrisen af de danske banker, stiger med 6,03 pct., mens Jyske Bank, der står til at tabe på den græske aftale, er oppe med 5,14 pct.

Jyske Bank taber stort på redningspakke

Kurshoppene får dog næppe ATP's topchef Lars Rohde til at se nådigere på bankaktierne - han sagde tidligere på dagen til Bloomberg, at han fortsat ser sektoren som en grim investering.

ATP: Danske bankaktier er uattraktive 

Og sammenlagt har bankaktierne da også været et grimt bekendtskab i 2011. Selv med dagens optur tegner Danske og Jyske sig for tab på over 40 pct. af værdien, mens Sydbank er faldet med godt 33 pct. og Nordea med 15 pct.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs