FinansWatch

Franske banker i vildt kursridt

Nattens store redningsplan har sat gang i finansaktierne.

Man skal have luppen frem for at finde aktier, der falder i Europa torsdag oven på annonceringen af en redningsplan for Grækenland, der nu er trådt et stort skridt tilbage fra afgrunden. Bankerne ligger med næsten usete stigninger i toppen som sektor.

I England stiger FTSE 100 med 2,9 pct., mens tyske DAX stiger 4,9 pct. I Frankrig er glæden endnu større, da det netop var franske banker, der stod til de værste tab ved en græsk bankerot. CAC 40 stiger med 5,5 pct.

Ifølge torsdagens aftale tager private investorer tab på 50 pct. på deres græske obligationer, samtidig skal de europæiske bankers kernekapital styrkes til 9 pct. og endelige vil politikerne øge den europæiske redningsfond, EFSF's, styrke til 1000 mia. euro fra 440 mia. euro.

"Noget af frygten, som har været en dominerende faktor, er blevet fjernet. Europa har nået enighed og har en plan. Det tillader finansaktierne at stige, fordi der ikke længere lurer nationaliseringer i baggrunden. Der er lettelse i banksektoren, siger porteføljemanager hos Notz Stucki & Cie. Pierre Mouton til Bloomberg News.

Banksektoren er da også den ubestridte leder i Euro Stoxx 600 torsdag, hvorsamtlige halvtreds banker i indekset stiger med et gennemsnit på 8,8 pct. For hele indekset stiger 575 aktier.

De franske banker stiger klart mest. Credit Agricole med 22,6 pct., Société Générale med 19,9 pct. og BNP Paribas med 19,3 pct. 13 af indeksets medlemmer stiger med tocifrede procentsatser. Stokkonservative Svenske Handelsbanken ligger nederst i indekset med en stigning på 0,8 pct., hvilket dog nok må tages som en hædersbevisning i den branche.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs