FinansWatch

Avis: Rekapitaliseringsbehov i banker langt mindre end ventet

Financial Times skriver, at den seneste stresstest viser, at den europæiske banksektor blot behøver 80 mia. euro i frisk kapital mod eksempelvis IMF´s bud på 275 mia. euro. Der rejses dog tvivl om kvaliteten af EBA's test.

Ifølge de seneste officielle estimater efter resultatet af den seneste stresstest af de europæiske banker, behøver den europæiske banksektor en rekapitalisering på 80 mia. euro. Det er dog langt under analytikernes estimater på 275 mia. euro og en rapport fra IMF, der venter et hul i det europæiske banksystem på 200 mia. euro. Det skriver Financial Times.

 

Efter udmeldingen af estimaterne er der udbrudt en heftig debat om de antagelser EBA (European Banking Authority) har brugt i opgørelsen af kapitalbehovet. Ifølge officielle kilder skal forklaringen findes i, at EBA har brugt renten de enkelte landes 10-årige statsobligationer som et mål for behovet på rekapitalisering. Det hjælper blandt andet de tyske og britiske banker. Deutsche Bank, der af analytikere vurderes at være en af de banker, der er hårdest ramt i Europa, får dermed en langt højere værdi i EBA's metode og Royal Bank of Scotland, hvor analytikerne tidligere har ventet et behov for en kapitalindsprøjtning på 19 mia. euro, slipper helt uden om en rekapitalisering.

 

Avis: Banker i oprør kan smadre EU's redningsplan 

Banktilsyn: Ikke en ny stresstest

Banker til kamp mod EU-plan

Ny stresstest vil være en udfordring for de fleste banker

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Nationalbanken fastholder ønske om indgreb på boligmarkedet

Da priserne var højest, foreslog Nationalbanken et indgreb på boligmarkedet, der skulle få priserne til at falde. Forslaget fik ikke opbakning hos erhvervsministeren og priserne faldt uden indgrebet. Alligevel holder Nationalbanken fast i ønsket.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs