FinansWatch

Moody's: Max-salg hjælper - men Bankpakke IV er intet vidundermiddel

Salget af Max Bank via Bankpakke IV er positivt for den danske bankssektor, lyder det fra Moody's, der dog alligevel forventer, at der vil komme flere rene Bankpakke III-afviklinger. Opdateret.

Det er 'credit positive' for den danske banksektor, at Max Bank blev solgt via Bankpakke IV, og at der således ikke blev sendt tab videre til seniorgældsholdere og indskydere.

Sådan lyder reaktionen fra ratingbureauet Moody's, der dog samtidig gentagne gange understreger, at træerne ikke vokser ind i himlen - og at man forventer flere rene Bankpakke III-krak.

"Bankpakke IV kan ikke kurere alt. Vi forventer at nogle nødlidende danske banker ikke vil blive afviklet under pakken, da den kræver interesserede investorer, hver gang en bank går ned, i en periode hvor sektoren er under pres af svækket kvalitet på aktivsiden og et skadet fundingmarked," skriver Moody's-analytiker Oscar Heemskerk.

Moody's har samtidig også pæne ord til overs for Nils Bernstein og Nationalbankens egen private bankpakke i form af den udvidede belåningsfacilitet - som dog helller ikke anses for en mirakelkur.

S&P: Max Bank-salg hjælper ikke danske banker

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs