FinansWatch

S&P: Max Bank-salg hjælper ikke danske banker

Det er positivt, at Bankpakke IV virker som forventet, men det hjælper ikke på ratingen hos de danske banker, der bliver bedømt af Standard & Poor's.

Foto: STROYER TORBEN

Det er fint for de danske banker, at Bankpakke IV kan bruges til at få solgt en bank videre uden tab til seniorgæld og simple kreditorer. Men det betyder ikke noget i forhold til ratingen af de danske banker, kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's for tiden bedømmer.

Sådan lyder dommen fra S&P umiddelbart efter bankpakkens ilddåb.

"Nu har vi set Bankpakke IV i funktion, og det var helt som vi forventede den ville virke, da det blev offentliggjort i sommer. Dens brug i dag ændrer ikke vores billede af, hvad den betyder for de danske banker, og får ingen inflydelse på vores ratings," siger chefanalytiker Per Törnqvist fra S&P til FinansWatch.

Chefanalytikeren kaldte i august Bankpakke IV for et positivt tegn, men gjorde allerede da klart, at den ikke ville få betydning for de banker, kreditvurderingsbureauet for tiden rater i Danmark.

”Det er et tydeligt udtryk for, at der er enighed mellem politikere, myndigheder og branchen om, at man har brug for redskaber til at forbedre situationen. Det her gør det muligt at benytte flere alternativer, end dem, der hidtil har været mulige, og som har resulteret i, at banker er krakket, og det er positivt,” lød meldingen i august.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs