FinansWatch

Max Bank-salg har efterladt gade og storkunder i limbo

Salget af Max Bank via Bankpakke IV har efterladt en række bankkunder i en noget sær situation: De ved ikke, hvilken bank de har. Sparekassen Sjælland har nemlig fået lov at fiske blandt Max Banks store kunder. En proces, der kan tage flere uger.

Foto: Hougaard Niels

På Jægersborggade i København, hvor andelsforeningen AB Jæger – den største enkeltkunde i krakkede Max Bank – dækker over de fleste af gadens lejligheder, må de undre sig lidt.

Trendy gade fanget i bankkrak

For andelsforeningen ved dags dato ikke, om man nu er kunde i Finansiel Stabilitet eller i Sparekassen Sjælland.

Usikkerheden er opstået, fordi Finansiel Stabilitet som en del af handlen med Sparekassen Sjælland har givet sparekassen lov til at vælge frit blandt bankens store arrangementer.

Så mens alle privatkunder og udlån under 5 mio. kr. er købt, så befinder en række kunder sig nu svævende frit mellem Finansiel Stabilitet og Sparekassen Sjælland. En proces, der ifølge Finansiel Stabilitet kan tage op til nogle uger.

"Vi håber på meget hurtigt at kunne melde ud til de enkelte kunder, om de skal over til os, eller om de skal til Sparekassen Sjælland. Det har kunderne jo krav på at få at vide. Lige nu arbejder man på højtryk for at identificere hvilke kunder, der skal med, og det burde være på plads i løbet af nogle uger," siger direktør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen til FinansWatch.

Nødplan manglede

Er det sådan at der stadig er nogle engagementer, der er i spil. Altså, kan Sparekassen Sjælland sidde og vælge lige nu?

"Der er jo nogle engagementer, vi ikke havde tid til at gå i detaljer med. Og er Sparekassen Sjælland interesseret i dem, så behøver vi ikke afvikle dem, og det vil selvfølgelig være bedst."

Så de sidder og kigger på de store engagementer?

"Ja. Processen har først og fremmest gået på at sælge alting under fem mio. Datagrundlaget har ikke været til, at man også kunne når at kigge på de store."

Henrik Bjerre-Nielsen meldte tidligere på dagen ud, at salget af Max Bank blev besværet af at banken havde undladt at oprette en nødplan for afvikling, der blandt skulle give hurtig adgang til kundedata.

"Max Bank havde ingen nødplan"

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs