FinansWatch

"Max Bank havde ingen nødplan"

Banker på kanten af kapitalafgrunden bør have en afviklingsplan klar, lyder det fra Finansiel Stabilitet. Det var ikke tilfældet ved weekendens krak.

Foto: Carsten Andersen

"Selv om Max Bank var i dialog med Finanstilsynet havde de ingen nødplan klar."

Ordene er Finansiel Stabilitet-direktør Henrik Bjerre-Nielsens. I et interview med Bloomberg opfordrer han alle pressede banker til at have en køreklar afviklingsplan klar – og skoser altså Max Bank for på trods af en intens dialog med Finanstilsynet ikke at have en plan klar.

"Vi kunne finde en løsning i den situation – men det kan vi ikke garantere, at vi kan i alle situationer," siger Bjerre-Nielsen til Bloomberg, og opfordrer de pressede banker til at være klar.

"Hvis en bankledelse føler sig en i en følsom position kan de forberede sig ved at samle de data, der er nødvendige for en hurtig auktion."

Han gør klart, at desto længere processen trækker ud, jo mere værdi flygter der ud af en krakket bank.

"De bedste kunder ønsker ikke at være i en bank ejet af os. Men hvis de kan se en god løsning søndag eller mandag, så er det vores formodning, at de bliver i banken," siger Bjerre-Nielsen til nyhedsbureauet.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs