FinansWatch

Store besparelser for banker og stat

Det lykkedes med bankpakke IV at lave en bedre deal for staten og for banksektoren, der betaler for bankkrak via Indskydergarantifonden. Medarbejdere i den krakkede Max Bank bliver tabere, for ikke alle kommer videre til den nye bank.

Staten og bankerne slap billigere gennem bankpakke IV, end hvis Max Bank var krakket under den hårde bankpakke III. Ifølge beregninger fra Finansiel Stabilitet ville statens tab på krakket have været ca. 325 mio. kr. højere, hvis banken var væltet, som Fjordbank Mors og Amagerbanken gjorde det med tab for indskyderne.

Beregningen tager udgangspunkt i den foreløbige tabsopgørelse fra gennemgangen af Max Bank i weekenden, og den er forbundet med stor usikkerhed, ligesom den ikke tager højde for, at de sunde dele af Max Bank også kunne være solgt under en bankpakke IIImodel. Men regnedrengene i Finansiel Stabilitet og de fire højtplacerede bankdirektører i Værdiansættelsesrådet kom altså frem til, at 1,7 mia. kr. maksimalt kunne tabes i Max Bank. Det svarer til, at 25 pct. af indskuddene i banken var tabt.

På linje med andre tab

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs