Flere fynske banker under pres

Bankkrise: Fynske Totalbanken er i kapitalkrise, og der er meldinger om en fynsk kreditklemme. Bankekspert mener, der skal ryddes op i den fynske banksektor og opfordrer til fusioner.
Af BIRGITTE DYREKILDE, birgitte.dyrekilde@jp.dk

Flere fynske banker kæmper med mange dårlige kunder, og i Totalbanken i Aarup på Midtfyn er krisen mere akut end andre steder. Problemerne har det seneste halve år smittet af på lånelysten til fynsk erhvervsliv, der melder om en voksende kreditklemme.

"Man kan mærke, at de fynske lokalbanker kæmper. Der blev løsnet op i en periode under krisen, men så er det gået tilbage igen. Risikovilligheden er mindre end for et halvt år siden. Vi hører flere historier om, at det er svært at låne penge til selv gode projekter. Flere af bankerne har svært ved at låne penge ud. Det er ikke højdramatisk, men det kan det blive," siger Clas N. Andersen, direktør for Nielsen & Nielsen Holding og bestyrelsesformand for industriorganet DI på Fyn.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også