FinansWatch

Flere fynske banker under pres

Bankkrise: Fynske Totalbanken er i kapitalkrise, og der er meldinger om en fynsk kreditklemme. Bankekspert mener, der skal ryddes op i den fynske banksektor og opfordrer til fusioner.

Flere fynske banker kæmper med mange dårlige kunder, og i Totalbanken i Aarup på Midtfyn er krisen mere akut end andre steder. Problemerne har det seneste halve år smittet af på lånelysten til fynsk erhvervsliv, der melder om en voksende kreditklemme.

"Man kan mærke, at de fynske lokalbanker kæmper. Der blev løsnet op i en periode under krisen, men så er det gået tilbage igen. Risikovilligheden er mindre end for et halvt år siden. Vi hører flere historier om, at det er svært at låne penge til selv gode projekter. Flere af bankerne har svært ved at låne penge ud. Det er ikke højdramatisk, men det kan det blive," siger Clas N. Andersen, direktør for Nielsen & Nielsen Holding og bestyrelsesformand for industriorganet DI på Fyn.

Stigende bekymring

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs