FinansWatch

Avis: Venstre kræver bankdirektørers lån kulegravet

Erhvervsordfører fra Venstre, Kim Andersen, vil have Finanstilsynet i gang med en lyninspektion for at tjekke bankdirektørernes privatøkonomi efter sag om blancolån mellem to jyske bankdirektører.

Foto: NDAHL TORBEN

Børsen skriver, at Venstres erhvervsordfører Kim Andersen tilsyneladende tror på, at der findes en lang række ulovlige lån mellem bankdirektører på kryds og tværs af landets banker.

Under alle omstændigheder kræver ordføreren, at Finanstilsynet straks kommer i gang med at kulegrave de private lån, som landets bankdirektører har optaget.

“Finanstilsynet bør straks foretage en lynaktion, hvor de kortlægger, hvor de danske bankdirektører privat har lånt penge, og om det er sket på markedsvilkår,” siger Kim Andersen til Børsen.

Ønsket kommer efter det tirsdag ko m frem, at Bagmandspolitiet har modtaget en anmeldelse fra Finanstilsynet, der mener, at to jyske bankdirektører har udnyttet deres position og givet hinanden alt for favorable lånevilkår, bl.a. med det formål at de sammen kunne foretage ejendomsinvesteringer med billig finansiering i ryggen.

“Det her er udtryk for en meget usund virksomhedskultur, og den slags unoder skal der slås ned på med det samme,” siger Kim Andersen til Børsen.

 

Bankdirektør: Naturligt incitament til at låne andre steder

Formand: Vennelån sker ikke her igen

Anmeldte bankdirektører i net af ejendomsinvesteringer

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs