FinansWatch

Anmeldte bankdirektører i net af ejendomsinvesteringer

De to tidligere bankdirektører, der i går blev politianmeldt, sidder i dag begge i topledelsen i en række ejendomsinvesteringer, skriver Jyllands-Posten.

De to forhenværende direktører i henholdsvis Sparekassen Østjylland og Den Jyske Sparekasse Henrik Westergaard og Robert Kristiansen er i dag aktive som bestyrelsesformand og direktører i en række ejendomsinvesteringer udbudt af Difko og Griffin-koncernen. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Jyllands-Posten har tidligere på året spurgt de to tidligere direktører, om deres personlige engagement i investeringerne har påvirket bankens rådgivning over for kunder, der ville investere i selskaber. Det afviste direktørerne.

Begge banker har ellers hjulpet kunder med at finansiere investering i ejendomsprojekter gennem kommanditselskaber udbudt af Griffin-koncernen.

Ikke lidt tab

Det er ikke lykkedes for hverken FinansWatch eller Jyllands-Posten at få en kommentar fra de to anmeldte bankdirektører. De er - ifølge FinansWatch’ oplysninger – politianmeldt for at have ydet hinanden en række meget favorable lån.

Den nuværende direktør i Sparekassen Østjylland siger til dagbladet Børsen:

”Vi kommenterer ikke en verserende politisag, men henviser til SØK eller tilsynet, men vi har hørt det med Westergaard, og jeg vil sige, at hvis vi ser på engagementer af den type, så har vi ikke lidt tab på det,” siger adm. direktør Henning Niekrenz.

Bankdirektører politianmeldt for indbyrdes vennelån

Finanstilsynet: Flere direktører meler egen kage

Her er de to politianmeldte bankdirektører 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs