FinansWatch

Morgenklø til bankaktier

Bankerne får stryg på en dag, hvor aktiemarkedets fokus nok engang er rettet mod den græske gældskrise.

Et kraftigt fald til de amerikanske banker har smittet af på de danske aktier, og generelt er det et rødt C20, investorerne begynder dagen med.

Det danske eliteindeks er åbnet 0,8 pct. lavere i 347, og kun forsikringsselskabet Trygs aktie klarer sig uden fald med en uændret åbning i kurs 288.

"Den europæiske gældskrise er nu ført ind i den europæiske banksektor, og de banker, der enten har stor eksponering mod de gældstyngede lande i form af en stor beholdning af statsobligationer fra de pågældende lande eller funder sig kort i markedet er begyndt at komme i problemer," konstaterer cheføkonom Christian Tegllund Blaabjerg fra FIH Erhvervsbank i en kommentar.

Danske Bank falder 2 pct. til kurs 77,7, mens Sydbank taber 1,5 pct. til 96 kr. per aktie.

Finansaktierne fik drøje hug i mandagens amerikanske handel. Bankerne i S&P 500-indekset mistede 4,5 pct. samlet set. Finansaktierne er, ifølge Bloomberg News, presset af frygten for, at de europæiske banker vil få tab som følge af statsgældskrisen. Bank of America faldt 9,6 pct. til 5,53 dollar, mens Citigroup tabte 9,8 pct. til 23,11 dollar.

Nordea, der ikke indgår i C20-indekset, falder 1,7 pct. til 44,9 kr. per aktie. Der er rygter om, at det amerikanske rederi General Maritime er ved at forberede en konkursbegæring, og det er dårligt nyt for Nordea og DnB Nor. Kilder siger til Dagens Industri, at krisen i det amerikanske rederi er akut, og at rederiet ikke længere har penge til at betale kreditorerne. Et konsortium, der ledes af Nordea og DnB Nor har i alt lånt omkring 6,3 mia. kr. til General Maritime. Nordea vil dog ikke udtale sig om sagen.

Avis: Presset storbank holder krisemøde

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs