FinansWatch

Avis: Presset storbank holder krisemøde

Bestyrelsen i belgiske Dexia, der angiveligt er tungt eksponeret over for et græsk kollaps, holder netop nu krisemøde. En mulig opsplitning er banken er på bordet.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Belgiske Dexia Bank overvejer at bruge en delt fransk og belgisk statsgaranti til at udskille en række pressede aktiver i en rød bank. Tanken bliver drøftet på et krisemøde i bankens bestyrelse, skriver Financial Times.

Ud over den røde bank er der angiveligt også en jagt på fusionspartnere til andre dele af banken undervejs, med franske Banque Postale og statsfonden Caisse des Dépôts et Consignations, der er aktionær i både Postale og Dexia som en central mulighed.

”Alt er på bordet. Der er snak om statsgarantier, så intet kan tages af bordet,” siger en unavngiven kilde fra bankens topledelse til FT.

Støtte og nødhjælp

Dexia-aktien faldt 9 pct. i dag efter Moody’s placerede banken på sin downgrade-liste, og Grækenland bød ind med grimme tal.

Aktiemajoriteten i Dexia besiddes i fællesskab af den belgiske og den franske stat sammen med blandt andet Caisse des Dépôts et Consignations.

Ifølge FT har den belgiske finansminister i dag udtrykt støtte til alle landets banker, og gjort klart at den første måde at hjælpe dem på er ved at hjælpe Grækenland.

Under krisen i efteråret 2008 vaklede Dexia også, og var blandt andet den største bruger af den amerikanske centralbanks korte udlånsfacilitet. Banken måtte dengang modtage en 6,4 mia. stor redningspakke fra Belgien, Luxembourg og Frankrig.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs