FinansWatch

Bendtsen: EUs bankskat koster job

Planerne om en skat på finansielle transaktioner vil koste arbejdspladser, lyder det fra det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen.

Foto: Thomas Larsen/Jyllands-Posten

EUs forslag om en skat på finansielle transaktioner rammer helt ved siden af, lyder det fra Bendt Bendtsen (K), der er medlem af Europa-Parlamentet.

”Skatten betyder, at vi flytter arbejdspladser ud af Europa. Når Europa går enegang med en skat på transaktioner, så flytter transaktionerne til lande uden for Europa,” siger han til Ritzau.

Hos det socialdemokratiske medlem, Dan Jørgensen, er der til gengæld begejstring over skatten, som han over for Ritzau kalder en stor politisk sejr for venstrefløjen.

”Dermed kommer finanssektoren til at betale lidt tilbage af de kæmpe støttebeløb, de har fået i de senere år,” siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs