FinansWatch

Bankers lånemarked tæt på frysepunktet

Prisen på at låne penge bankerne imellem er på sit højeste, siden finanskrisen fik pengemarkederne til at fryse til i 2008.

Pengemarkedet er endnu ikke dybfrossent, men har den laveste temperatur siden finanskrisen. Det skriver Berlingske Business.

’Temperaturen’ måles mellem i rentespændet mellem Euribor-renten og Eonia-renten, som i går nåede op på knap 85 basispunkter, som er det højeste niveau siden marts 2009, skriver avisen.

”Spændene er ikke så høje som i 2008, men de er på højeste niveau, siden finanskrisen ramte, og spændet sidst toppede. Men lånene foregår i det mindste stadigvæk. Det gjorde det stort set ikke i 2008, hvor markedet var fastfrossent også for de store banker. I dag er det kun fastfrossent for de mindre banker, som måske faktisk ikke kan låne penge, næsten uanset, hvad de er villige til at betale i rente for lånet,” siger professor i finansiering ved Copenhagen Business School Jesper Rangvid Jesper Rangvid til avisen.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs