Ny frygt for fastfrysning på pengemarkedet

Der breder sig en stigende frygt for, at det korte pengemarked kan fryse til, ligesom verden så det i 2008 efter Lehman Brothers-krakket.

Bankernes mulighed for at optåge lån med løbetid på mere end et år er så godt som forsvundet, skriver Berlingske Business. Og frygten er nu, at de helt korte lån også snart tørrer ud.

"Det vil ikke kræve meget, før interbankmarkedet kollapser. Så alvorligt er det ikke i øjeblikket, men det virker som om, at det meget hurtigt kan blive tilfældet, at alting fryser," siger cheføkonom i den svenske finanstilsyn ifølge Bloomberg.

Hvis det korte pengemarked lukker i, så bankerne ikke kan låne penge til den daglige drift, kan det blive katastrofalt.

Danske Markets: Fundingmarkeder begynder at fryse til

Bekymrede miner i USA

"De korte lån på pengemarkederne er helt afgørende for bankerne. Det er det daglige rugbrød," siger chefanalytiker i Danske Markets Thomas Hovard til Berlingske Business.

I går skrev Wall Street Journal, at den amerikanske centralbank ser med meget bekymrede øjne på de europæiske bankers fundingmodel i de amerikanske afdelinger. Det kan i sidste ende betyde, at bankerne bliver tvunget til at sænke gearingen og sætte mere kapital til side.

Europæiske banker bekymrer centralbank

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også