Uenigheder sender Bankinvest-direktør ud

Adm. direktør Torben A. Nielsen forlader Bankinvest på grund af uenighed. Opdateret.

Torben A. Nielsen forlader posten som adm. direktør i Bankinvest efter uenigheder om den fremtidige strategi for koncernen. Det skriver Bankinvest i en pressemeddelelse.

”De seneste tre års arbejde med at omorganisere virksomheden og frasælge ikke kerneforretninger er gennemført med succes. Bestyrelsen og jeg er dog ikke enige om den fremtidige strategi, og derfor har jeg valgt at fratræde jobbet som adm. direktør og lade andre kræfter komme til roret,” siger Torben A. Nielsen i meddelelsen.

Voksende toplinje

Af meddelelsen fremgår det, at koncernen gennem 2011 har arbejdet på en ny forretningsstrategi, der skal få toplinjen i koncernen til at vokse, forbedre produktiviteten og øge indtjeningen.

Bestyrelsesformand i BI Holding Lars Møller har forståelse for Torben A. Nielsens beslutning.

”BankInvest har gennem de senere år gennemgået betydelige forandringer og blevet en mere fokuseret kapitalforvalter. Dette arbejde har været under kyndig ledelse af Torben A. Nielsen. Når der ikke mellem bestyrelse og adm. direktør længere er fuld enighed om den fremtidige strategi, har vi forståelse for Torben A. Nielsens beslutning,” siger han i meddelelsen.

Fra Sydbank til Bankinvest

Torben A. Nielsen var af mange for nogle år siden udset til at overtage roret som topchef i Sydbank, men blev overhalet inden om af Karen Frøsig, der i dag er adm. direktør i banken. Det fik Torben A. Nielsen til at forlade banken og indtræde i stillingen som adm. direktør for Bankinvest.

Bestyrelsen har konstitueret økonomidirektør i Bankinvest Bo Foged som adm. direktør for Bankinvest.

FinansWatch arbejder på at få en kommentar fra Torben A. Nielsen og bestyrelsesformand Lars Møller.

Opdateret 09.18.

Bankinvest-formand: Omkostningsplan på trapperne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også