FinansWatch

Bankinvest-formand: Omkostningsplan på trapperne

Bestyrelsesformanden understreger, at man var tilfredse med Torben A. Nielsen, men at han selv valgte at gå. Der er ikke igangsat en søgeproces efter en ny direktør. Lars Møller afviser muligt ledelsesvakuum. (Opdateret 09.52)

Torben A. Nielsen er fortid hos Bamnkinvest, efter han i dag sagde sit job op, fordi han var uenig med bestyrelsen i spørgsmål af teknisk karakter.

Bestyrelsesformand Lars Møller, der til daglig er bankdirektør i Spar Nord, mener ikke, at Bankinvest skylder sine aktionærer, at melde ud hvori uenighederne består.

"Det er naturligt, når der er uenighed om nogle strategiske ting, at direktøren går. Den slags får jo typisk en konsekvens. Vi har så valgt, at vi holder det internt, hvori uenighederne består," siger Lars Møller til FinansWatch.

Klar strategi

Men hvor efterlader det jer så? Kunne I ikke få ryddet noget usikkerhed af vejen i jeres ejerkreds og blandt medarbejderne, hvis I meldte åbent ud, hvilken vej det er, bestyrelsen ønsker at gå?

"Vi har truffet en anden beslutning her, og der er en klar strategi i virksomheden".

Så I er ikke ved at udforme en ny strategi, som var årsagen til, at Torben A. Nielsen sagde op?

"Nej, vi har en strategi, som vi følger, men vi kigger p.t., ligesom alle andre finansielle institutioner, på vores omkostninger. Der er vi så på vej med en melding vedrørende dette engang i løbet af september måned," siger Lars Møller.

Sikre konkurrencedygtighed

Er der fyringer på vej?

"Det kan jeg ikke kommentere på nuværende tidspunkt, men vi kigger på, om der er en sammenhæng mellem vores indtægter og omkostninger. Vi skal sikre et konkurrencedygtigt afkast, så vi skal være ansvarlige og hele tiden kigge på, hvor mange penge vi bruger i forhold til, hvad vi får ind. Men der er ikke tale om store ændringer, det er små-justeringer af strategien".

Kan du sige, om der var tale om store uenigheder om retningen for virksomheden eller mindre uoverensstemmelser?

"Det var mindre uoverensstemmelser".

Er det ikke usædvanligt, at en direktør siger op, hvis der kun er tale om mindre uoverensstemmelser?

"Det her er Torben Nielsens egen beslutning. Jeg synes, man må have respekt for, at han siger op, hvis han ikke mener, at han kan arbejde under de vilkår og den retning, som bestyrelsen udstikker. Vi har været meget tilfredse med hans indsats".

Kan køre i lang tid

Har I så sat en søgeproces igang for at finde en ny direktør?

"Nej, det har vi ikke, vi har konstitueret Bo Foged som ny direktør, og han er yderst kompetent og erfaren fra bl.a. sin tid hos Carnegie. Det kan sagtens blive sådan, at vi vil køre med en konstitueret direktør i lang tid," siger Lars Møller.

Risikerer I ikke, at der opstår et ledelsesvakuum?

"Nej, det mener jeg ikke. Vi har en yderst stærk direktion, hvor Bo har to andre direktionsmedlemmer at støtte sig til".

Stærkt mandat

Men hvor stor er gennemslagskraften hos den øverste, hvis medarbejderne ved, at han kun sidder i stolen i en midlertidig periode?

"Den er såmænd rigelig stor, for det handler om, hvad bestyrelsen melder ud, og vi har givet Bo et meget stærkt mandat og en klar opbakning".

Var I skuffede over resultaterne, og førte det til Torben A. Nielsens exit?

"Nej, jeg vil godt understrege, at vi var meget tilfredse med hans indsats. Det er klart, at der er pres på vores toplinje, ligesom det er tilfældet alle andre steder. Men det har ikke noget at gøre med, at han stopper," siger Lars Møller til FinansWatch.

Uenigheder sender Bankinvest-direktør ud

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs