FinansWatch

Banknordik ind i Bankinvest

Banknordik tager over for Amagerbanken i Bankinvest, og sætter sig på ca. 5 pct. af aktierne.

Banknordik træder ind i ejerkredsen bag Bankinvest. Dermed overtager den færøske bank pladsen fra faldne Amagerbanken, som Banknordik købte den såkaldt grønne del af tidligere på året.

Banken får ca. 5 pct. af aktierne, oplyser man i en pressemeddelelse udsendt i fællesskab med Bankinvest.

"Vi er meget tilfredse med aftalen og muligheden for at blive aktionær i Bankinvest, som vi anser for at være en meget kompetent og professionel kapitalforvalter. Vi får nu mulighed for at tilbyde vores kunder et langt bredere sortiment af aktie- og obligationsprodukter, og samtidig styrkes vores profil på investeringonmrådet i Danmark, Færøerne og Grønland," lyder det fra Banknordiks adm. direktør Janus Petersen i meddelelsen.

Bankinvest glæder sig til gengæld over, at man efter at have tabt Amagerbankens filialer fra distributionskredsen nu får en del af dem tilbage med Banknordiks indtræden, og samtidig også får bankens resterende filialnet med i købet.

Frøsig og Petersen ind

"Aftalen med Banknordik er meget tilfredsstillende. Den betyder, at vi må kunne fastholde og siden udbygge vores flotte position over for kunderne i de tidligere Amagerbanken-filialer. Samtidig er der et pænt potentiale for at markedsføre Bankinvest produkter i Banknordiks øvrige filialer i Danmark, Færøerne og Grønland," lyder det fra BI Holdings bestyrelsesformand Lars Møller, der også er bankdirektør i Spar Nord, i samme meddelelse.

Det ventes at Janus Petersen indtræder i Bankinvests bestyrelse. Som FinansWatch tidligere har skrevet får han følgeskab af Sydbanks koncernchef Karen Frøsig. Til gengæld forlader den fratråde Sydbank-direktør Allan Nørholm bankens plads i bestyrelsen.

Frøsig på vej ind i Bankinvest-bestyrelse

Sydbank sender ung direktør ud af ledelsen

Spar Nord, Jyske, Sydbank, Ringkjøbing Landbobank, Arbejdernes Landsbank og Sparekassen Sjælland udgør resten af ejerkredsen bag Bankinvest, der sidste uge sagde farvel til topchef Torben A. Nielsen, der tidligere var Sydbank-direktør.

Torben A. Nielsen: Måske mine ambitioner var lidt større

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs