Torben A. Nielsen: Måske mine ambitioner var lidt større

Den netop fratrådte direktør i Bankinvest oplevede sin afsked i går som følelsesladet. Opsigelsen skyldes ikke fusionstanker, siger han. (Opdateret 09.07)

”Jeg tænker, at jeg har brug for lige at trække stikket ud. Da jeg forlod min tidligere arbejdsgiver, der skete det over en weekend, og så er det gået over stok og sten i tre år. Jeg trænger til en uges ferie. Og de første jobtilbud er allerede dukket op.”

Sådan siger Torben A. Nielsen, der i går sagde sit job op som topchef hos kapitalforvalteren Bankinvest, til FinansWatch.

Han siger også, at han – ligesom formanden Lars Møller – ikke ønsker at uddybe den sparsomme pressemeddelelse, der fulgte med i kølvandet på hans opsigelse.

”Årsagen til min opsigelse kan jeg ikke uddybe, og jeg synes heller ikke, det tjener noget formål. Men folk kan vel godt lægge to og to sammen. Jeg har måske lidt højere ambitioner end bestyrelsen, men jeg ønsker ikke at sige mere,” siger han til FinansWatch.

Var det en beslutning, der kom pludseligt, eller var den undervejs længe?

”Det var en beslutning, der tog form hen over sommeren”.

Upassende

Og så blev det udløst af noget i går eller i dagene inden?

”Nej, men jeg har forsøgt at vælge et tidspunkt for min opsigelse, hvor det var logisk for både virksomheden og mig selv. Jeg mener, det vil være upassende, hvis jeg skulle fronte nogle af de meldinger, der kommer ud i den nærmeste fremtid. Men der var en fin dialog med formanden, der udtrykte fuld forståelse for min beslutning, så mere er der sådan set ikke i det”.

Børsen skriver i dag, at der er massefyringer på vej?

”Det kan jeg ikke kommentere, men alle finansielle virksomheder kigger på deres omkostninger, fordi toplinjen er gået i stå mange steder. Så finansvirksomheder skal kigge på det. Men der kommer ingen panikreaktion fra Bankinvests side, det er de alt for kloge til,” siger Torben A. Nielsen.

Politianmeldelse

Endte dit job med at blive et helt andet, end det du gik ind i?

”Nej, det synes jeg ikke. Jeg tiltrådte i en turbulent tid, hvor der lå et oprydningsarbejde foran mig. Jeg skulle fokusere forretningen, og i den proces skete der en masse ting, som bl.a. lukningen af biotekfonde, en politianmeldelse for svindel mod en tidligere medarbejder og andre ting. Men jeg skulle bringe Bankinvest tilbage til rødderne, og jeg synes, at den fokuseringsøvelse lykkedes godt i samarbejde med dygtige kolleger og en støttende bestyrelse”.

Hverken dig eller Lars Møller vil sige præcist, hvad der ligger bag din opsigelse, er det en del af din fratrædelsesordning, at du ikke må sige noget?

”Jeg har stor respekt for virksomheden og de folk, der arbejder i BankInvest. Og den aftale jeg har lavet, har jeg det meget fint med. Så jeg har det ikke svært med at sige, at årsagen er et internt anliggende”.

Meget følelsesladet

Giver det ikke usikkerhed for virksomheden, at medarbejderne og ejerne ikke ved, hvad du ville, og hvad bestyrelsen vil?

”Jeg tror, at det er sådan, at hvis nogen af medarbejderne eller aktionærerne henvender sig til bestyrelsen for at høre nærmere om årsagen, så vil de selvfølgelig adressere det. Jeg står til rådighed for virksomheden, hvis man ønsker det, og jeg har sagt pænt farvel til medarbejderne, som var meget følelsesladet. Og det crew der er tilbage er meget solidt, så der er ingen usikkerhed”.

Der er kraftige rygter om, at Bankinvest står over for en fusion, kender du noget til det?

”Nej, det har jeg ikke noget kendskab til,” siger Torben A. Nielsen til FinansWatch.

Bankinvest-formand slår fusionsrygter til jorden

Bankinvest-formand: Omkostningsplan på trapperne

Uenigheder sender Bankinvest-direktør ud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også