Storstilet data-plan kollapser

De to datacentraler SDC og BEC kan ikke blive enige om, hvilken systemplatform der skal vælges. Så nu vil de sammen udvikle en ny platform - trinvis. (Opdateret 11.20)

I en pressemeddelelse, med den underlige overskrift "SDC og BEC fortsætter samarbejde om drift og fællesudvikling planmæssigt", skriver de to datacentraler, at de ikke har kunnet blive enige om, hvilken systemplatform, de skal køre videre på.

"Desværre har vi måttet konstatere, at de 2 meget store edb-centraler begge rummer gode og solide løsninger til banksektoren, men derudover er der også en række løsninger, der dækker bredt over specialløsninger, internationale løsninger med mere. Denne forskellighed mellem centralernes udbud af løsninger medfører en kompleksitet, der i flere forskellige fusionsmodeller, giver en investerings- og tilbagebetalingshorisont på 6-7 år uanset valg," står der i pressemeddelelsen.

Trinvis frem

Dermed er en af de væsentligste fusoner i den danske finanssektor i mange år faldet til jorden.

”Henover foråret og sommeren har vi analyseret på, om vi kunne komme hurtigere i mål ved at vælge enten SDC’s eller BEC’s eksisterende systemplatform som fremtidig fællesplatform. Konklusionen er, at det vil kræve investeringer, som forringer det langsigtede regnestykke”, fastslår SDC’s bestyrelsesformand John Lundsgaard ifølge pressemeddelelsen.

”Pengeinstitutterne har egne specialsystemer ovenpå de systemer, som de kører hos datacentrene, og uanset om vi valgte SDC’s eller BEC’s systemer, ville det kræve omfattende og dyr tillægsudvikling at sikre samspillet med disse specialsystemer. Ved at gå trinvis frem kan vi indbygge dette samspil fra starten,” siger han.

"Mange vil se det som drønærgerligt"

Så nu er status, at bestyrelserne i Skandinavisk Data Center A/S (SDC) og Bankernes EDB Central (BEC) har besluttet at droppe planerne om en fusion og istedet fastholde deres oprindelige strategi om at udvikle fælles løsninger i Nordisk Finans IT (NFIT) til de mere end 200 pengeinstitutter tilknyttet de to datacentre.

”Mange vil se det som drønærgerligt, at vi ikke er kommet længere, og at arbejdet er spildt, hvilket det dog på ingen måde er. Vi har ved at arbejde intenst med de mange muligheder sikret os, at vi får truffet de rigtige beslutninger på et godt grundlag. Vi har i forløbet skabt en fælles dialog og forståelse, der kan være til stor gavn i det videre arbejde, og som er med til at sikre den rigtige udvikling i NFIT,” siger bestyrelsesformand i BEC, Gert Jonassen, der til daglig er topchef hos Arbejdernes Landsbank.

FinansWatch har indtil videre forgæves forsøgt at få et interview med både Gert Jonassen og John Lundsgaard.

It-bryllup har lange udsigter

"35 mio. kr. slår brutalt de vildeste idéer ned"

Bankdata-top: Konsoliderings-bøvl ikke vores bord

Bankdata: Opkøbte banker i kø bag Jyske Bank

BEC-formand: Vi forsøger at være ansvarlige

Stor data-fusion forsinkes

Bankdata glæder sig over konkurrenters fusionsplaner

BEC-formand: Ikke en walk over

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også