FinansWatch

Texas Pacific Group ny storaktionær i Saxo Bank

Turbulensen på markederne har gjort det svært at få lukket salget af en stor aktiepost i Saxo Bank. Men i løbet af få dage overtager Texas Pacific Group en aktiepost på helt op til 30 pct. Prisen i den lave ende. Det erfarer FinansWatch. (Opdateret 08.34)

Foto: 3XN + Adam Mørk

General Atlantic, den amerikanske kapitalfond, der kom ind som storaktionær i Saxo Bank i 2005, har solgt sin 22 pct. store aktiepost videre til Texas Pacific Group. Det erfarer FinansWatch. I dag opererer Texas Pacific Capital, der er en af verdens største og mest legendariske kapitalfonde, under navnet TPG Capital.

Handlen ventes offentliggjort i løbet af 48 timer.

I alt overtager den nye ejer helt op til 30 pct. af aktierne i Saxo Bank, der henter størstedelen af sin indtjening som udbyder af et online-handelsværktøj til værdipapirer. Det er Saxo Bank-stifterne, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, der sammen med General Atlantic er de absolutte storaktionærer i banken, men FinansWatch erfarer, at også andre aktionærer som bl.a. Espirito Santo Financial Group, en af de største banker i Portugal, kan være på vej mod en exit sammen med General Atlantic.

Salgsprocessen startede faktisk helt tilbage i foråret 2010, men negativ presseomtale, der stod på i flere måneder, sparkede salgsarbejdet til hjørnespark.

Fjernede stor usikkerhed

Men sidste efterår blev Saxo Bank renset for alle anklager om urent trav af det globale finansielle konsulenthus Oliver Wyman, som ikke kunne finde beviser for, at banken behandlede sine kunder urimeligt inden for en række forskellige anklagepunkter.

Den undersøgelse, som var bestilt af Finanstilsynet, fjernede en stor usikkerhed omkring bankens forretningsgrundlag og moral, der pludselig var opstået i kølvandet på alle presseskriverierne.

Siden forsommeren har der så kørt en salgsproces, hvor en række interesserede købere har kigget nærmere på banken. Her er det texas pacific Group, der er endt op med at komme med det højeste bud. Buddet er dog i den lave ende af det prisinterval, som sælgeren sammen med rådgiverne havde stillet op. De seneste ugers ekstreme turbulens på finansmarkederne verden over har dels forsinket de afsluttende forhandlinger, ligesom den også ifølge FinansWatch's oplysninger har presset prisen en spids ned.

FinansWatch kender ikke den eksakte pris på den 22 pct. store aktiepost, som General Atlantic nu sælger videre. Men da banken kom ind i ejerkredsen betalte den 729 mio. kr. for aktierne, en af de nærmeste dage kan en gevinst helt op i nærheden af 3 mia. kr. blive en realitet.

De to stiftere og direktører i Saxo Bank Kim Fournais og Lars Seier Christensen bekræfter aftalen.

"Vi er begejstrede over at kunne byde et af verdens førende investeringsfirmaer velkommen som storaktionær og forretningspartner. Denne nye fase i Saxo Banks vækst bygger videre på det stærke fundament, som vi har grundlagt med støtte fra vores udtrædende aktionærer, som har taget del i vores fremgang hidtil. Vi har fortsat store forventninger til Saxo Banks fremtid, og vi ser frem til at arbejde sammen med TPG Capital om at udnytte de mange muligheder, der ligger foran os, siger Kim Fournais og Lars Seier Christensen ifølge Ritzau

Saxo Banks amerikanske ejere foran milliard-gevinst

Saxo Bank skifter kapitalfond i ejerkredsen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs