FinansWatch

Avis: Ny ejer kræver børsnotering af Saxo Bank

Saxo Bank skal børsintroduceres inden for de næste fem til seks år. Det er betingelsen for, at TPG Capital i går brugte 3 mia. kr. på 30 pct. af aktierne i Saxo Bank.

Foto: KRABBE LARS

Betingelsen for, at TPG Capital i går overtog 30 pct. af aktierne i Saxo Bank er, at investeringsbanken skal på børsen i løbet af de næste fem til seks år. Det oplyser flere kilder til Børsen.

Ifølge avisens kilder forlyder det også, at Saxo Banks to stiftere, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, har modtaget et større millionbeløb for at acceptere udsigten til en børsintroduktion af deres livsværk.

TPG Capital køber 30 pct. med en option på at købe yderligere 10 pct. af Saxo Bank. Resten af banken ejes af Lars Seier og Kim Fournais, der ikke sælger ud af deres aktieposter i denne omgang. Kapitalfonden General Atlantic, der ejer 22 pct., og den portugisiske bank Banco Espirito Santo, der ejer 10 pct., har allerede aftalt med TPG, at de vil sælge. Mens nuværende og tidligere medarbejdere, der tilsammen sidder på 8 pct. af aktierne, først formelt fik tilbuddet om at sælge i går. De har ifølge Børsens oplysninger fået indtil 14. september til at beslutte sig. General Atlantic og Banco Espirito har indvilget i at sælge.

Useriøse bydere lurede på Saxo Bank

Saxo-stiftere: Nødvendigt med nye aktionærer

Saxo-stiftere vil være finansverdenens Facebook

Texas Pacific Group ny storaktionær i Saxo Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs