FinansWatch

Kondrup: Finansuro øger behov for bankpakke-justering

Den globale gældskrise, der har sat finansmarkederne i flammer, gør det ifølge Jan Kondrup endnu vigtigere, at Brian Mikkelsen og co. på fredagens møde får rettet Bankpakke III til.

Foto: Stine Larsen

Igennem flere måneder har direktøren for Lokale Pengeinstitutter, Jan Kondrup, tordnet mod Bankpakke III, som Kondrup mener, stiller de danske banker i en urimelig dårlig situation sammenlignet med deres udenlandske konkurrenter.

Fredag er så en nøgledag for den finansielle sektor i Danmark, hvor Brian Mikkelsen skal mødes med de andre partier for at finde frem til, hvordan man skal justere på den omstridte Bankpakke III, således at en lang række danske banker fremadrettet ikke oplever funding-problemer. Det er problemer opstået i kølvandet på Amagerbankens krak, hvor investorerne bag seniorgæld tabte penge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs