Norden: Mere hjælp til banker uundgåelig

Der er ingen vej uden om mere statsstøtte til trængte banker, mener direktær og partner i Mybanker, John Norden.

Selv om et bredt politisk flertal har afvist det, og Natiobalbanken har advaret mod det, er der ingen vej uden om at forlænge bankernes statsgarantier. Det mener direktør og partner i Mybanker, John Norden, skriver Berlingske.

”Jeg kan ikke se nogen vej udenom at forlænge statsgarantierne ud over 2013. Der er ingen, som alene kan modstå markedets pres. Når selv USA har brug for støtte fra Kina, de sydeuropæiske lande har brug for EU, og stort set alle andre banker i verden har staten i ryggen, er det ganske naivt at forestille sig, at danske banker skulle kunne låne penge uden en garanti,” siger John Norden til Berlingske.

Ikke nok

Han mener ikke, at justeringer af Bankpakke III – som medgiftsordningen løser det langsigtede problemer.

”Uanset hvad der måtte blive lavet af justeringer, løser det ikke det langsigtede fundingproblem. De mellemstore banker , der nu er udfordret, er så store, at de vil blive en belastning selv for de største banker . Derfor vil ingen have dem - også selv om man finder en løsning på det umiddelbare problem, at en stor del af gælden vil skulle indfries ved et ejerskifte,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også