FinansWatch

Møns Bank-chef: Vi kender egne bøger

Der er ingen panik på hjørnekontoret i Møns Bank på trods af et underskud i første halvår udløst af en større nedskrivning på 22 mio. kr.

Det aktuelle tabsniveau ventes at blive mindre og samtidig er banken ifølge administrerende direktør Flemming Jensen økonomisk velpolstret.

Møns Bank tabte 8,9 mio. kr. i første halvår mod et plus på 5,9 mio. kr. i samme periode sidste år. De store nedskrivninger er udløst af erhvervskunder generelt og enkelte større engagementer. Det vil dog ikke gentage sig.

- Det baserer jeg på, at vi ved, hvad vi har på bøgerne. Vi har været igennem vores kunder i forbindelse med regnskaberne for 2010, så vi har en stærk fornemmelse af, at det ikke vil gentage sig, siger Flemming Jensen til Ritzau Finans.

Solvensprocenten ligger efter regnskabet på 20,0 pct. mod 20,9 pct. ved udgangen af første halvår 2010.

- Vi skal bruge omkring 110 mio. kr. for at drive vores forretning. Vi har en egenkapital på omkring 250 mio. kr. og ansvarlig kapital på 275 mio. kr. Så vi er en af landets mest velkonsoliderede pengeinstitutter, siger Flemming Jensen og fortsætter:

Overskud tre år i træk

- Derfor betragter vi heller ikke underskuddet som værende alarmerende. Vi har de sidste tre år givet overskud hvert år og lagt 25 mio. kr. på egenkapitalen.

Han understreger, at Møns Bank kun vil vokse, hvis udlånet kan dækkes af indlånet.

- Med kapitalbasen i orden er spørgsmålet for os kun, hvordan vi bedst muligt udvikler os i dette marked. Vi har friheden til selv at vælge, hvilken vej vi vil gå, siger Flemming Jensen.

Regnskab: Møns Bank taber 8,9 mio.

Møns Bank: Har ingen penge i klemme hos hotelkonge

Vi vil ha' en bank som... Gates og Obama

Møns Bank: Ingen landbrugsproblemer her

Regnskab: Status quo for Møns Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs