FinansWatch

Vi vil ha' en bank som... Gates og Obama

Ny undersøgelse viser, at hvis danskernes bank skulle være en person, så er Barack Obama og Bill Gates favoritterne. De unge peger på Steve Jobs.

Foto: Anja Niedringhaus

Nordnet har spurgt 4000 danskere, nordmænd, svenskere og finner om, hvad deres ønsker er til den ideelle bank i dag og i fremtiden.

Et af spørgsmålene lød, ”hvilken kendt person, ville du ønske din drømmebank var som”? Formålet med spørgsmålet er at få folk til sammenfatte deres syn på banken via en kategorisering i forhold til markante personligheder.

Flest danskere valgte Microsoft-stifteren Bill Gates (11%) og Barack Obama (10%). Gordon Gekko, den fiktive hovedperson i filmen Wall Street, var den mindst populære i samtlige lande. I Sverige ville 6% have en bank med Lisbeth Salanders personlighed.

Tryg og forudsigelig

”Selvom mange måske har været fascineret af den oversmarte børsmæglertype som en Gordon Gekko-karakter repræsenterer, har så godt som ingen lyst til at blive kunde hos en bank, som bygger på den form for værdier. Derimod tiltrækkes både danskere og de øvrige nordiske folk af en personlighed, som kan beskrives som grundlæggende tryg og forudsigelig, men med en moderne kant”, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Af pressemeddelelsen fra Nordnet fremgår det, at det som danskerne lægger mest vægt på ved valg af bank, er at banken tilbyder de bedste vilkår, eksempelvis renter og gebyrer (72%), at banken er til stede på internettet (67%), og at banken tilbyder personlig service (64%).

Skeptiske kunder

Under 39% mener at det, at banken har et fysisk kontor, er det vigtigste ved valg af bank, hvilket er nogenlunde samme niveau som i Norge og Sverige.

”Det er interessant at se, at det vigtigste for de nordiske forbrugere ved valg af bank er gode vilkår, nærvær på nettet og god personlig service – ikke at de har en murstensbank nede på hjørnet. Samtidig passer det fint med billedet af danskerne, at man er meget skeptisk til bankernes investeringsrådgivning. Mange har brændt fingrene efter tvivlsomme råd, og tilliden til gammelbankerne er lav på dette punkt”, siger Max Gandrup, landechef for Nordnet i Danmark.

Møns Bank klar med fremtidens filial

Hver fjerde dansker bruger ikke netbank

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs